ua en ru

Die Welt: ЄС скасує візи для України і Грузії в середині 2016 року

Die Welt: ЄС скасує візи для України і Грузії в середині 2016 року Фото: президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер

Єврокомісія представить звіт, в якому буде позитивно оцінено хід виконання Україною і Грузією умов для скасування віз

Європейський союз (ЄС) в середині 2016 року скасує візовий режим для громадян України і Грузії. Про це повідомляє видання Die Welt з посиланням на дипломатичні джерела в Брюсселі.

За їх інформацією, 15 грудня Єврокомісія має представити звіт, в якому буде позитивно оцінено хід виконання Україною і Грузією умов для скасування віз. Така оцінка стане передумовою для згоди країн-членів ЄС на скасування віз.

Однак Україні і Грузії, на думку Брюсселя, треба буде до весни 2016 року поліпшити роботу в деяких сферах, зокрема, по боротьбі з корупцією.
Видання уточнює, що скасування візового режиму для грузинів і українців передбачає дозвіл на перебування в Євросоюзі протягом трьох місяців протягом півроку.

Нагадаємо, 3 грудня 2015 року члени Європейського парламенту закликали керівництво ЄС до лібералізації візового режиму з Україною до 2016 року. Місія України в ЄС опублікувала в Facebook відкритий лист, під яким стоять підписи голови Європейської ради Дональда Туска, президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерики Могерини, єврокомісарів Дімітріса Аврамопулоса і Йоханнеса Хана.

"Ми, члени Європейського парламенту, хотіли б звернути увагу Ради та Європейської комісії на суттєвий прогрес, досягнутий урядом України у реалізації необхідних вимог щодо лібералізації візового режиму, а саме у двох найважливіших сферах - антикорупційної і боротьбі з дискримінацією", - йдеться в тексті листа.

Раніше повідомлялося, що за словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, безвізовий режим України з ЄС може ввести влітку-восени 2016 року.

"Я абсолютно впевнений, що реально отримати його влітку - на початку осені, але для цього ми повинні виконати те, що повинні виконати: прийняття законів і в межах цих законів все повинно працювати", - сказав глава відомства.