ua en ru

Діалог про звільнення українських політв'язнів ведеться не тільки в Мінську, - Айвазовська

Діалог про звільнення українських політв'язнів ведеться не тільки в Мінську, - Айвазовська Фото: Ольга Айвазовська (facebook.com olga.ajvazovska)

Переговори про повернення політв'язнів у РФ ведуть на всіх політичних рівнях

Діалог про звільнення українських політв'язнів в Росії ведеться на всіх рівнях, крім мінського процесу. Про це заявила експерт політичної підгрупи ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі Ольга Айвазовська в ефірі "5 каналу".

"Йдеться про те, що цих людей треба повертати, але все ж: я б хотіла зазначити, що цей діалог на тему політичних ув'язнених є трохи більш високого рівня. Тобто особистий контакт між лідерами різних держав, зокрема "нормандської четвірки"... жодного стосунку до безпосередньо частини конфлікту на Донбасі вони не мають, але діалог щодо їхнього повернення ведуть на всіх можливих і неможливих політичних рівнях - від міжнародних організацій... до формату безпосередніх контактів лідерів", - сказала вона.

Айвазовська також зазначила, що, на її думку, в Мінську "немає сенсу про це говорити, як в якомусь окремому статусі".

Нагадаємо, раніше прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер заявила, що звільнення заручників є основним напрямком гуманітарної роботи підгрупи.