ua en ru

Діалог щодо історії України-Польщі не має працювати на треті країни, - Порошенко

Діалог щодо історії України-Польщі не має працювати на треті країни, - Порошенко Фото: Порошенко і Дуда під час зустрічі в Києві

Польський президент пообіцяв повернутися до історичних питань держав у грудні

Українсько-польський діалог щодо історичних питань має сприяти порозумінню між народами, і в жодному разі не працювати на користь третіх країн. Про це заявив президент Петро Порошенко на зустрічі зі своїм польським колегою в Києві 24 серпня, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ні в якому разі цей діалог не має працювати на користь третьої країни. Від будь-яких ускладнень стосунків не виграють ні поляки, ні українці", - підкреслив Порошенко.

На його думку, політики мають сказати своє слово щодо того, що "ми пробачаємо і просимо пробачення".

Порошенко вважає, що історичними питаннями мають займатися історики, і необхідно знайти концепцію, яка влаштує обидві країни.


"Маємо шанувати нашу історію і робити кроки, які лише сприяють покращенню відносин між нашими державами. Українсько-польський діалог має надалі ґрунтуватися на формулі поєднання та порозуміння наших народів", - зазначив глава Української держави.

Він також висловив сподівання, що порозуміння буде знайдено найближчим часом та ще раз наголосив: "Українська сторона готова до відвертого та конструктивного діалогу з питань трагічних сторінок нашої спільної історії".

Своєю чергою Анджей Дуда наголосив, що спільними зусиллями Україна та Польща намагатимуться зробити діалог щодо історичних питань більш продуктивним.

"Можете сподіватись наших узгоджених дій у цьому питанні. І вже в грудні, думаю, ми будемо в змозі говорити про конкретні речі", - пообіцяв президент Польщі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Польщі Дуда висловив підтримку Україні в інтеграції в Європейський Союз і НАТО.