ua en ru

Діагностика всіх аміакопроводів на концерні "Стирол" обійдеться підприємству в 23 млн грн, - голова правління

ПАТ "Концерн "Стирол", що входить в холдинг Ostchem (об'єднує підприємства азотної хімії Group DF) розпочав реалізацію великомасштабного проекту з діагностики аміакопроводів підприємства. За словами голови правління ПАТ "Концерн "Стирол" Сергія Павлючука, весь комплекс робіт, пов'язаних з проведенням діагностики та ремонтами трубопроводів рідкого і газоподібного аміаку, обійдеться підприємству у 23 млн грн.

Діагностичні та ремонтні роботи будуть проведені на 150 колекторах рідкого і газоподібного аміаку загальною довжиною понад 14 км. До заходів з реалізації проекту залучені фахівці підприємства і п'ять підрядних організацій. Також, в ході реалізації проекту, буде проведено окреме технічне обстеження сховища аміаку ємністю 10 тис. тонн.

Нагадаємо, кампанія з проведення капітальних ремонтів на підприємствах Ostchem почалася у вересні. На "Стиролі проводиться капітальний ремонт цехах аміаку №1, Об'єднаного аміачного заводу 1В, цеху карбаміду (1 ділянка) та цеху по виробництву аміачної селітри.

У 2013 р. Ostchem вкладе в модернізацію і планові капітальні ремонти своїх чотирьох підприємств азотної хімії 1,5 млрд грн., з яких близько 30-40% - кошти, вкладені в промислову безпеку. При цьому, з 2010 по 2013 рр. в модернізацію чотирьох підприємств азотної хімії Ostchem вклав 3,4 млрд грн.

ПАТ "Концерн "Стирол" - один з найбільших виробників хімічної продукції в Україні. Основними напрямками діяльності компанії є виробництво аміаку, азотних мінеральних добрив, полімерних матеріалів, хімікатів, хімічної продукції високого ступеня чистоти, лакофарбової продукції, товарів широкого вжитку. У вересні 2010 р. "Концерн "Стирол" увійшов до складу холдингу Ostchem, що об'єднує активи азотної хімії Group DF Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, 6 серпня в 14:00 під час капітального ремонту на об'єднаному аміачному заводі №1 (цех №1) ПАТ "Концерн Стирол" у Горлівці стався викид аміаку через розгерметизацію трубопроводу рідкого аміаку. В результаті аварії постраждали 27 працівників концерну "Стирол", з них 6 загинули.