ua en ru

Діючий глава Єгипту прибув до суду для надання свідчень у справі Мубарака

Діючий глава Єгипту маршал Хусейн Тантаві, який очолює Вищу раду збройних сил країни, прибув у неділю до Академії поліції Каїра для дачі свідчень у суді у справі екс-президента Хосні Мубарака і колишнього керівництва МВС за звинуваченнями у розстрілі демонстрантів, повідомляє радіо "Маяк".
Чергове засідання суду відбудеться в закритому для преси режимі. В Академію вже доставлені сам колишній глава Єгипту, його сини, колишній міністр внутрішніх справ і шість його помічників.
Президент Єгипту Хосні Мубарак був змушений піти у відставку 11 лютого цього року на тлі безперервних народних хвилювань, економічного занепаду та обвалу в системі безпеки.
В дні повстання в Єгипті загинули близько 850 осіб, кілька тисяч отримали поранення. 28 січня стало одним з найбільш кровопролитних днів за весь час народних виступів. Масові заворушення, погроми і підпали, застосування вогнепальної зброї в натовпах людей привели до загибелі і поранень багатьох демонстрантів, простих громадян, співробітників правоохоронних органів.
Вісім свідків, які виступили на минулих засіданнях з показаннями, не змогли сформувати у суду ясну картину того, що відбувалося в дні повстання. У зв'язку з цим, було прийнято рішення допитати вище військове керівництво і колишнього віце-президента і главу загальної розвідки Омра Сулеймана.