ua en ru

Чинна влада займається політикою соціального геноциду, - Симоненко

Представники "нової-старої влади" займаються політикою національної зради і геноциду. Про це лідер КПУ Петро Симоненко заявив сьогодні, 11 квітня, з парламентської трибуни.

"Програму, запропоновану урядом і підтриману в цьому залі правлячою націоналістичною олігархічною коаліцією, справедливо було б назвати програмою економічної катастрофи і знищення народу України, програмою затягування поясів. Очевидно, що це політика національної зради і соціального геноциду", - зазначив політик.

Симоненко також додав, що "головною жертвою нова-стара влада вибрала найбільш незахищені верстви.

"Затягувати пояси в першу чергу доведеться ветеранам, чорнобильцям, афганцям, пенсіонерам, інвалідам. Тим, хто практично повністю залежить від державної підтримки. Цієї підтримки вас вже позбавили: заморожені пенсії, соцвиплати, допомоги, зарплати всім бюджетникам, а це мільйони простих трударів, тих, хто не має особняків і яхт, не літає снідати в Париж, а обідати в Лондон", - сказав лідер КПУ.

Парламентарій при цьому підкреслив, що постраждають і студенти, "стипендій буде вистачати, хіба що на хліб і воду при тому рівні цін і тарифів, які реально існують".

"Постраждають школярі і їх батьки, яким держава відмовила у праві на безкоштовні обіди, позбавляє дітей можливості відвідувати безкоштовні гуртки та секції. На це грошей в бюджеті просто немає", - констатував народний депутат.