ua en ru

Дії Росії загрожують існуванню кримськотатарської громади, - Парубій

Дії Росії загрожують існуванню кримськотатарської громади, - Парубій Фото: голова ВР Андрій Парубій

У резолюції ПАРЄ вказано на масові порушення прав людини, позбавлення власності, примус до переходу в російське громадянство

Дії Росії загрожують існуванню кримськотатарського суспільства. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Верховної Ради України Андрій Парубій з посиланням на резолюцію ПАРЄ по Україні.

"Чітко і однозначно вказано на масові порушення прав людини, позбавлення власності, на примус до переходу в російське громадянство", - написав Парубій.

Він зазначив, що резолюція ПАРЄ по підтвердила "нікчемний статус" так званих ЛНР/ДНР, створених, підтримуваних і контрольованих Росією.

Доведений той факт, що "ЛНР/ДНР" повністю залежать від матеріально-технічної, фінансової та адміністративної підтримки РФ.

Також прийнято до уваги висновки Спеціальної групи по кримінальній розслідування за збитого літака МН-17, де йдеться про те, що він був збитий російським "Буком" з території контрольованої сепаратистами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба назвав п'ять сценаріїв можливого повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Раді Європи.