ua en ru

Дії поліцейських під час обшуку в клубі Jugendhub були законними, - Крищенко

Дії поліцейських під час обшуку в клубі Jugendhub були законними, - Крищенко Фото: Андрій Крищенко (npu.gov.ua)

До поліції ніхто не звертався з заявами щодо дій поліцейських у клубі Jugendhub, заявив Крищенко

Дії поліцейських під час обшуку в київському клубі Jugendhub були законними. Про це заявив керівник поліції Києва Андрій Крищенко, передає "Радіо Свобода".

За його словами, надходили скарги від місцевих жителів стосовно клубу, і у зв'язку з цим правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею 317 Кримінального кодексу України (утримання місць для незаконного вживання наркотичних засобів), були отриманні санкції суду на проведення обшуків. Під час слідчих дій у клубі було здійснено 17 фактів вилучення наркотичних засобів.

"Значна частина відвідувачів намагалася позбутися наркотичних речовин, приховати сліди злочину, тому поліція вживала дозволених заходів фізичного впливу і в межах, дозволених законом", - сказав Крищенко.

Він додав, що до поліції ніхто не звертався з заявами щодо дій поліцейських, побиття.

"Під час обшуку були присутні представники військового комісаріату, які уповноважені проводити розшук осіб, які ухиляються від призову на строкову службу. Вони розбиралися з тими людьми, доставляли їх до приміщення комісаріату. Поліція може брати участь у розшуку таких осіб за заявками військкоматів", - зазначив Крищенко.

Нагадаємо, обшуки в клубі Jugendhub пройшли в ніч на 28 жовтня. Тоді поліція затримала 17 осіб з наркотиками. Також правоохоронці заявили, що виявили 11 малолітніх і 32 особи, які ухиляються від призову на строкову службу.

Зі свого боку, у Jugendhub заявили про "надмірну фізичну силу", яка застосовувалась правоохоронцями під час операції.

Пізніше адвокат Роман Стоїчев повідомив, що в Києві відпустили з війсккомату всіх затриманих у Jugendhub.