ua en ru

Дії нинішньої влади йдуть в розріз з демократією, - Симоненко

На сході України йде боротьба олігархічних кланів. Крім того, знищуються об'єкти металургійної сфери, енергетики, вугільної промисловості, а також інфраструктура великих міст. Про це в Страсбурзі в ході зустрічі з Об'єднаними європейськими лівими силами (ОЕЛ) в ПАРЄ заявив лідер КПУ Петро Симоненко .

За його словами, дії нинішньої влади йдуть в розріз з демократією.

"Протестні виступи на сході України почалися з вимоги надання статусу російської мови як другої державної, питань децентралізації влади і можливості проведення місцевих референдумів. Проти цієї позиції в квітні минулого року були кинуті армія і військова техніка. Це порушення європейських, демократичних принципів і цінностей. І це порушення було визначено тими політичними силами, які прийшли до влади", - заявив Симоненко.

Разом з тим, лідер КПУ зазначив, що українська влада нав'язує власні меркантильні інтереси суспільства, з-за чого страждають мільйони українців.

"Коли ми говоримо про схід України, ми повинні розуміти, що мільйони людей страждають тільки тому, що вони хотіли мирним шляхом боротися за свої цінності", - додав лідер КПУ.

Симоненко зазначив, що останнім часом в Україні різко зріс рівень корупції.

"Війна йде, а в армії - грабують солдатів. За цей рік, за різними оцінками, в армії вкрали понад 450 млн євро. Крім того, в структуру правління призначають бізнес-менеджерів Порошенко. Це говорить про втрати керованості в країні", - зазначив політик.

За його словами, влада цілеспрямовано перекладає відповідальність за громадянську війну в Україні на КПУ. Таким чином, зазначив Симоненко, "з'явилися політв'язні від Комуністичної партії України, яких заарештовують без суду і слідства та місяцями утримує в місцях позбавлення волі".

Лідер КПУ також додав, що питання гуманітарної катастрофи в Україні потрібно обговорювати в комплексі: є причина - є наслідок. А наслідком, за словами Симоненка, може стати те, що США втягнути Європу в Третю світову війну.