ua en ru

Тільки 16% українців задоволені діяльністю Порошенка, - опитування

Тільки 16% українців задоволені діяльністю Порошенка, - опитування Фото: соціологічна група "Рейтинг" провела опитування

Дослідження проводилось з 8 по 18 грудня

Згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг", яке проводилось у грудні, 82% українців незадоволені діяльністю президента Петра Порошенка. Про це повідомляє сайт групи "Рейтинг".

Натомість 82% українців незадоволені діяльністю президента. Подібна ситуація і з оцінкою діяльності прем’єр-міністра Володимира Гройсмана: 16% респондентів заявили, що задоволені його діяльністю, не задоволені - 78%.

Негативні оцінки також отримав український парламент. Діяльністю голови Верховної Ради Андрія Парубія задоволені майже 11%, не задоволені - 82%. Діяльністю парламентської опозиції задоволені 12% опитаних, не задоволені 78%. Оцінки коаліції ще гірші - лише 6% задоволені, 86% - не задоволені.

Найкраще респонденти оцінили роботу держави у сфері обороноздатності. 41% опитаних вважає, що політика влади у цій сфері була успішною, водночас майже 50% мають протилежну думку. Слід зазначити, що у порівнянні з початком 2016 року зросла кількість тих, хто бачить позитивні зрушення в армії. У січні цей показник складав 34%.

Соціологічна група "Рейтинг" повідомляє, що дослідження проводилось з 8 по 18 грудня. У опитуванні брали участь респонденти від 18 років і старші. Вибірка робилась за віком, статтю, регіонами і типом поселення. В цілому було опитано 2000 респондентів у форматі особистого інтерв’ю.

Нагадаємо, згідно з дослідженням центру Разумкова, більше третини українців прагнуть відновлення Радянського Союзу.