ua en ru

У діяльності ДПЗКУ встановлено порушень на 55,2 млн дол., - міністр

У діяльності ДПЗКУ встановлено порушень на 55,2 млн дол., - міністр Фото: Олексій Павленко

Мільйонні збитки були завдані корпорації в 2013-2014 роках

В діяльності ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ) встановлено фінансових порушень на суму 55,2 млн дол. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства (МінАПП) України Олексій Павленко на своїй сторінці в Facebook.

"Державна фінансова інспекція України надала звіт про проведення позапланової ревізії ПАТ "ДПЗКУ". Перевірка була ініційована Мінагрополітики України. Результати м'яко кажучи вражаючі - інспекція встановила мільйонні збитки, завдані корпорації в період з 1 січня 2013 по 31 грудня 2014 року. Інспектори встановили ряд порушень фінансової дисципліни, що призвели до втрат 452,6 млн грн, або 55,2 млн дол. США", - повідомив Павленко.

Зокрема, за його словами, в 2013 р. за імпортним контрактом корпорація сплатила китайської компанії Sonders trading K/S Co., Limited 370,9 млн грн, однак документи, які могли б підтвердити придбання товару без його ввезення на територію України, відсутні.

"Крім того, ДПЗКУ не отримала 81,6 млн грн за експортований зазначеної китайської компанії товар. Без відповідних правових підстав корпорація здійснила залік зустрічних однорідних вимог за відсутності документального підтвердження кредиторської заборгованості за такими контрактами на загальну суму 608 млн грн. У серпні 2014 року державна корпорація в один день придбала і перепродала 22,2 тис. тонн ячменю 3 класу шляхом переоформлення складських квитанцій. В результаті фіктивної угоди ДПЗКУ отримала дебіторську заборгованість перед ТОВ "ТІС-Зерно" в розмірі 52,6 млн грн", - додав міністр.

Глава МінАПП вже поінформував про результати ревізії прем'єр-міністра України.

Державна фінансова інспекція України надала звіт про проведення позапланової ревізії ПАТ «ДПЗКУ». Перевірка була ініційо...

Posted by Олексій Павленко on 21 Июль 2015 г.

Нагадаємо, 26 червня Міністерство аграрної політики оголосило конкурсний відбір на посади керівників ДПЗКУ та ДП "Укрспирт".