ua en ru

Діяльність ЮНЕСКО в Криму може проводитися виключно зі згоди Росії, - МЗС РФ

Будь-яка діяльність ЮНЕСКО в Криму може проводитися виключно зі згоди Росії.

Будь-яка діяльність ЮНЕСКО в Криму може проводитися виключно зі згоди Росії. Про це йдеться в коментарі департаменту інформації і друку МЗС Росії за підсумками обговорення Виконавчою радою ЮНЕСКО рішення по Криму, поширеному прес-службою російського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, 10 квітня в рамках 194-ї сесії Виконавчої ради ЮНЕСКО було розглянуто запропонований Україною проект рішення щодо ситуації в Криму стосовно питань, що належать до компетенції ЮНЕСКО.

"Представлений українцями проект носить вкрай політизований характер і абсолютно не відображає фактичну ситуацію на півострові. Документ не тільки не припускає якого-небудь реального сприяння поліпшенню ситуації в Криму, але, навпаки, дезорієнтує країни-члени ЮНЕСКО і тому неприйнятний... Зараз будь-яка діяльність ЮНЕСКО в Криму може проводитися виключно зі згоди Російської Федерації", - йдеться в коментарі.

У той же час підкреслюється, що уряд Російської Федерації має намір продовжувати плідну співпрацю з ЮНЕСКО.

"Дискусія виявила значну розбіжність думок країн-членів ЮНЕСКО з цього питання, що знайшло відображення у підсумках голосування. За резолюцію проголосували США, країни Європейського союзу, а також Японія, Південна Корея і деякі інші. Більшість країн Африки, Азії і Латинської Америки утрималося. Разом з Росією проти резолюції виступили Китай, Бразилія і Куба. Шість країн вважали за краще взагалі не брати участь у голосуванні. У підсумку, хоча резолюція формально була прийнята, загальна кількість країн, так чи інакше висловили незгоду з резолюцією, утворили більшість", - зазначає в російському МЗС.