ua en ru

Deutsche Telekom розробив смартфони з підвищеним ступенем захисту для вищих чиновників ФРН

Deutsche Telekom розробив смартфони з підвищеним ступенем захисту для вищих чиновників Німеччини. Про це пише Deutsche Welle.

Члени німецького уряду отримають нові мобільні телефони, розроблені на базі смартфона Samsung Galaxy S3 німецьким концерном Deutsche Telekom. Телефони SiMKo 3 відразу отримали неофіційну назву "меркельфони".

Розробник гарантує найвищу ступінь захисту від прослуховування та зчитування інформації ззовні. Всі дані в приладі закриті спеціальної криптокартой. Власник телефону може вибрати один з двох режимів безпеки: наднадійний для службового спілкування і відкритий - для виходу в інтернет.

Безпека обійдеться власникам телефону недешево. При укладенні договору з провайдером на два роки смартфон буде коштує від 1 тис. 700 євро. Deutsche Telekom планує розробку модельного ряду ноутбуків і планшетників з підвищеною безпекою.

Поряд з Deutsche Telekom канадський виробник смартфонів Blackberry розробляє нову мобільну платформу з високим ступенем безпеки. Просуває нові гаджети Blackberry на ринку Німеччини німецька компанія SecuSmart, що займається розробкою рішень для забезпечення безпеки комунікацій.