ua en ru

Deutsche Bank звинувачено у шахрайстві на ринку іпотечних облігацій

Німецький банк Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW) подав позов до верховного суду штату Нью-Йорк проти Deutsche Bank. Підставою для звинувачення став продаж іпотечних облігацій на суму 173 млн дол в 2007 р., повідомляє телеканал "Росія 24".

Представники LBBW звинувачують Deutsche Bank у продажу цінних паперів, ризики за якими виявилися на порядок вищими очікуваних значень, в результаті чого їх купівля призвела до значних втрат.

"Ми вважаємо, що цей позов є необгрунтованим, і ми маємо намір захищатися," - заявив прес-секретар Deutsche Bank Аманда Вільямс.

Deutsche Bank, один з провідних гравців на іпотечному ринку не тільки в США, але і в світі, потрапив під серйозний тиск з боку Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC). Банк підозрюють у тому, що він, як і багато інших, свідомо включав бросові іпотеки в фінансові продукти, які і продавав інвесторам.

У довірчому управлінні Deutsche Bank знаходиться близько 1 млн будинків. Багато з них перейшли під управління банку в примусовому порядку. Іпотечна криза призвела до того, що в багатьох містах США з'явилися цілі квартали порожніх будинків. Міста і колишні власники намагаються притягнути до відповідальності банки. В суд звертаються також пенсійні фонди і профспілки. У багатьох містах проти Deutsche Bank ведуться розслідування.

Читайте також: Берлусконі заявив, що його відставка в 2011 р. пов'язана зі змовою Deutsche Bank