ua en ru

Берлусконі заявив, що його відставка в 2011 р. пов'язана зі змовою Deutsche Bank

Колишній прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі заявив, що його відставка в листопаді 2011 р насправді була "державним переворотом", який стався через "змови" з боку німецького Deutsche Bank, повідомляє телеканал "Росія 24".

"Обвал на ринку держоблігацій Італії, коли ставки перевищили 7%, стався з вини Deutsche Bank. Причому в американських та міжнародних інвесторів були певні питання з цього приводу. Багато хто подумав, що один великий банк Німеччини володів якоюсь інформацією, якої більше ні в кого не було. У підсумку жодної інформації так і не з'явилося, це була просто брехня", - заявив Берлусконі.

Крім того, він в черговий раз "пройшовся" по прем'єр-міністру Монті, який пішов у відставку. "Досягнення уряду "технократів" - у нас перед очима, цифри говорять самі за себе. Темпи ВВП Італії знижуються, держборг країни перевищив 2 трлн євро, безробітними стали ще 1 мільйон італійців, рівень безробіття серед молоді становить 36%" - заявив він.

Берлусконі підтвердив свій намір брати участь у парламентських виборах в країні, які пройдуть в кінці лютого 2013 р. На його думку, "Італія ризикує опинитися в лапах ортодоксальних комуністів, які прикидаються соціал-демократами", тому колишній прем'єр-міністр "відчуває, що зобов'язаний повернутися у велику політику".

Читайте також: Монті відмовився від пропозиції Берлусконі об'єднатися для участі в парламентських виборах в Італії