ua en ru

Дитсадки дозволили розміщувати в багатоповерхівках

Дитсадки дозволили розміщувати в багатоповерхівках Ілюстративне фото (РБК-Україна)

Невеликі дитсадки можна розміщувати на 1-2 поверхах будинків

Нові будівельні норми, які вступили в дію в Україні з 1 жовтня, дозволяють розміщувати невеликі дитсадки, вбудовані або вбудовано-прибудовані до перших поверхів житлових будинків. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як зазначається в повідомленні, на сьогодні на 1000 жителів у дитсадках має бути забезпечено 38 місць у дитсадках (і ще 135 місць - у школах). Але по факту цього немає, а черги в дитсадки розписані на декілька років вперед.

Згідно з новими нормами, на 1-2 поверхах житлових будинків можна буде розміщувати такі дитсадки: приміщення короткострокового перебування дошкільнят (до 4 годин); вбудовані ДНЗ до 80 місць (2-4 групи), це ясла, ясла-садки, дитсадки; вбудовано-прибудовані ДНЗ до 120 місць (до 6 груп); прибудовані до глухих торців будинків ДНЗ до 160 місць (до 8 груп).

Нові ДБН розроблені на заміну старих ДБН, які діяли ще з 1997 року. Вони поширюються на проектування нових і реконструкцію існуючих будівель дитсадків.

Нагадаємо, раніше Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України вивчало можливість дозволити проектування невеликих вбудованих у житлові будинки початкових шкіл (1-4 класи).