ua en ru

Детективи НАБУ затримали прокурора ГПУ на хабарі в 15 тисяч доларів

Детективи НАБУ затримали прокурора ГПУ на хабарі в 15 тисяч доларів Фото: місце затримання (nabu.gov.ua)

За умовами "угоди", 20 тис. доларів старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами

Детективи Національного антикорупційного бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та за сприяння Генеральної інспекції Генпрокуратури в п'ятницю, 5 жовтня, затримали на хабарі в 15 тисяч доларів прокурора ГПУ. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу НАБУ.

Затримали прокурора Департаменту нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності Генеральної прокуратури України.

За даними НАБУ, посадовець ГПУ вимагав 20 тисяч доларів за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України.

У разі відмови, посадовець погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років.

"За умовами "угоди", 20 тис. доларів старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший - 15 тис. доларів - як завдаток, решта (5 тис. доларів) - перед скеруванням до суду", - йдеться на повідомленні.

Раніше повідомлялось, що НАБУ відкрило провадження щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко.

Нагадаємо, журналісти з'ясували, що у заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко є нерухомість на 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство і періодично відвідують окупований Крим.