ua en ru

НАБУ відкрило провадження щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко

НАБУ відкрило провадження щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко Фото: Артем Ситник (Віталій Носач, РБК-Україна)

Провадження зареєстроване на підставі звинувачень за отримання хабара

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) відкрило кримінальне провадження щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочко. Про це сьогодні під час засідання Комітету Верховної ради із питань запобігання та протидії корупції повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"На підставі журналістського розслідування зареєстровано провадження у ст. 368 з позначкою "2", - сказав Ситник.

Зазначимо, провадження зареєстрували на підставі звинувачень у отриманні хабара.

Нагадаємо, журналісти з'ясували, що у заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочко є нерухомість на 200 млн гривень, а члени його сім'ї мають російське громадянство і періодично відвідують окупований Крим.

Зокрема, журналісти встановили, що Семочко їздить на Land Cruiser, зареєстрованому на неіснуючу людину. Цей автомобіль щоранку приїжджає забирати пасажира в закрите котеджне містечко у Конча-Заспі. Будинок на 333 квадратних метра офіційно придбала Тетяна Лисенко, в Козині є ще два величезні будинки, нещодавно оформлених на її дочку.

У ході розслідування журналісти прийшли до висновку, що Лисенко доводиться дружиною (офіційною чи неофіційною) Семочку, а Анастасія Лисенко, на яку записано два будинки, перебуває з ним у родинних стосунках.

Як випливає з розслідування, три будинки в Козині обійшлися Семочко в близько 8 млн доларів. Однак аналіз доходів його сім'ї говорить про відсутність легального джерела таких доходів.