ua en ru

Детективи НАБУ затримали екс-чиновника Генпрокуратури

Детективи НАБУ затримали екс-чиновника Генпрокуратури Фото: НАБУ (nabu.gov.ua)

НАБУ під процесуальним керівництвом САП затримала екс-чиновника ГПУ

Детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) затримали екс-чиновника Генеральної прокуратури України (ГПУ). Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"25 липня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начальник управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки ГПУ", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, особу затримано на території міжнародного аеропорту Бориспіль за підозрою в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 і 4 ч. ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") та ст. 366-1 ("Декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Так, за фактами можливих злочинних дій затриманого детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у різних кримінальних процесах, починаючи з квітня 2016 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБУ розслідує розтрату майна Державної акціонерної компанії "Хліб України" в особливо великих розмірах, яке, за версією наслідок, вчинив керівник компанії Мирон Скородинський.