ua en ru

Детективи НАБ затримали співробітника Генпрокуратури на хабарі 10 тис. доларів

Детективи НАБ затримали співробітника Генпрокуратури на хабарі 10 тис. доларів Фото: затримання прокурора

Сума пропонувалася за позитивне рішення питання щодо працевлаштування на керівну посаду в НАБ

Детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали прокурора Генеральної прокуратури України на хабарі в розмірі 10 тисяч доларів. Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

За інформацією НАБ, затриманий прокурор пропонував неправомірну вигоду у розмірі 10 тисяч доларів членам Конкурсної комісії НАБУ за позитивне вирішення питання у працевлаштуванні на посаду керівника/заступника керівника підрозділу детективів Бюро.

"Затримання стало можливим завдяки активній участі та відповідальної громадянської позиції членів ГО "АвтоМайдан", представники якої входять до складу Ради громадського контролю при НАБУ, а також належним чином організованим і спланованим спільних слідчих дій детективів НАБУ і прокурорів САП, в тому числі проведеним негласним (слідчим) розшуковим діям", - наголошується в повідомленні

Зараз у кримінальному провадженні проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії. Детективами НАБУ спільно зі Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою готується клопотання до слідчого судді про обрання затриманому запобіжного заходу.

Нагадаємо, у Запоріжжі на хабарі у 200 тисяч гривень затримано двох оперативних співробітників Служби безпеки України.