ua en ru

Найбільші німецькі банки були залучені до схеми відмивання грошей з Росії

Найбільші німецькі банки були залучені до схеми відмивання грошей з Росії Фото: банки Німеччини втягнули в схему відмивання російських грошей

Найбільші Deutsche Bank і Commerzbank виявилися головними контрагентами в схемі

Близько 27 німецьких банків з 2010 по 2014 рік були залучені до схеми по відмиванню 66,5 млн доларів. Про це повідомляє Sueddeutsche Zeitung.

"Банки німеччини виявилися залученими в так звану "молдавську схему виведення коштів з Росії. Два основних контрагента - провідні банки Commerzbank і Deutsche Bank", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, "підозрілі транзакції" надходили німецькі банки від клієнтів виключно двох східноєвропейських банків - молдавського Moldindconbank і латвійського Trasta Komercbanka.

При цьому Trasta вже давно був під наглядом регуляторів Латвії. Однак Deutsche Bank продовжував з ним працювати навіть після попередження про ризики латвійського регулятора FKTK.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Міністерства внутрішніх справ Росії про те, що банки Великобританії є "тихою гаванню" для кримінальних капіталів.