ua en ru

Дещиця обговорив з головою моніторингової місії ОБСЄ виконання Женевських домовленостей

В Міністерстві закордонних справ України 21 квітня 2014 р. відбулася чергова зустріч у рамках започаткованого МЗС ще 18 квітня формату щоденних координаційних консультацій зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні

В Міністерстві закордонних справ України 21 квітня 2014 р. відбулася чергова зустріч у рамках започаткованого МЗС ще 18 квітня формату щоденних координаційних консультацій зі спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні за участю представників учасників Женевської зустрічі 17 квітня 2014 р. - ЄС, РФ та США - та Швейцарського головування в ОБСЄ. Про це йдеться у повідомленні прес-служби МЗС України.

"В.о. Міністра закордонних справ України Андрій Дещиця та глава спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертугрюль Апакан обмінялися інформацією щодо кроків, що здійснюються українською владою та місією ОБСЄ на виконання Женевських домовленостей. Сторони надали інформацію про стан реалізації заходів, погоджених на попередніх зустрічах. Було підкреслено важливість підкріплення діями з боку всіх сторін Женевських домовленостей тих зобов'язань, які вони взяли 17 квітня, з метою деескалації ситуації", - відзначаэться у повідомленні.

На сьогоднішню зустріч були запрошені представники МВС України та СБУ, які надали відповідну інформацію та відповіли на запитання учасників.