ua en ru

Держмитслужба розробила зміни до Митного кодексу, - І.Калєтнік

Держмитслужба України розробила зміни до Митного кодексу, який розроблявся з урахуванням митного досвіду 18 країн Європи та СНД. Про це, виступаючи на засіданні колегії Митної служби, заявив керівник Держмитслужби України Ігор Калєтнік, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами І.Калєтніка, сьогодні комітетом ВР з питань митної та податкової політики, за участю фахівців митної служби розробляються зміни в існуючий Митний кодекс, який розроблявся протягом останніх 4 міс.
"Прийняття нового кодексу продиктоване необхідністю приведення його у відповідність до Міжнародної конвенції про спрощення та організацію митних процедур Кіотської конвенції і рекомендацій Всесвітньої митної організації. Новий Митний кодекс закріплює на законодавчому рівні використання електронного декларування, проведення митного контролю шляхом аудиту, побудови системи управління ризиками", - підкреслив І.Калєтнік.
За його словами, прийняття даного документа істотно наблизить Україну до міжнародних стандартів.
Він також повідомив, що протягом останнього тижня між українською і російською митницею було підписано угоду, так званий "Кодекс честі", який передбачає високу етику поведінки митників, "припинення фактів хамства і зневаги до громадян при перетині кордону". За його словами, ці правила будуть доведені до відома всіх без винятку співробітників митниці, а осіб, які порушили це правило, чекає покарання.