ua en ru

Ядерна угода з Іраном залишиться чинною, - МЗС Британії

Ядерна угода з Іраном залишиться чинною, - МЗС Британії Фото: Борис Джонсон (facebook.com/borisjohnson)

Іран стверджує, що його ядерна програма має мирні цілі

У Міністерстві закордонних справ (МЗС) Великобританії заявили, що ядерна угода з Іраном залишиться в силі. Про це повідомив глава МЗС Британії Борис Джонсон, передає "Радіо Свобода".

Так, Джонсон заявив 23 жовтня 2017 року, що "не викликає сумнівів" продовження дії ядерної угоди 2015 між Іраном і світовими державами, незважаючи на відмову президента Сполучених Штатів Дональда Трампа підтверджувати дотримання домовленостей Тегераном.

Згідно з інформацією видання, глава британського МЗС зробив таку заяву в Лондоні після зустрічі з американськими конгресменами.

"Я абсолютно не сумніваюся, що рішучими і мужніми діями можна зберегти угоду", - підкреслив міністр.

Тегеран погодився за умовами цього договору скоротити свою ядерну діяльність в обмін на послаблення міжнародних санкцій. Іран продовжує стверджувати, що його ядерна програма має мирні цілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп відмовився продовжувати сертифікацію ядерної угоди з Іраном. Він повідомив, що досяг домовленості з Конгресом і буде консультуватися з союзниками про те, як змінити ядерну угоду.

Наголошується, що глава США Іран оцінив як "фанатичний режим". Він звинуватив Тегеран у фінансуванні тероризму і заявив, що "відріже" Ірану "всі шляхи до ядерної зброї".