ua en ru

Дерев'янко вирішив не входити у фракцію "Самопомочи" в Раді

Дерев'янко вирішив не входити у фракцію "Самопомочи" в Раді
Кандидати в народні депутати Юрій Дерев'янко, який йшов по округу №87 в Івано-Франківській області від партії "Воля" і набрав там найбільшу кількість голосів, вирішив не входити у фракцію об'єднання "Самопоміч" у майбутній Верховній Раді.

Кандидати в народні депутати Юрій Дерев'янко, який йшов по округу №87 в Івано-Франківській області від партії "Воля" і набрав там найбільшу кількість голосів, вирішив не входити у фракцію об'єднання "Самопоміч" у майбутній Верховній Раді. Про це він заявив на брифінгу в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всі ті, хто йшов за списками "Самопоміч", будуть у фракції "Самопоміч". Інші наші кандидати, які будуть депутатами, будуть в інших фракціях... Ми хочемо, щоб політична партія "Воля" була суб'єктом", - заявив Дерев'янко.

Депутат додав, що партія "Воля" прийняла рішення не вливатися в партію "Самопоміч". Для цього в парламенті буде створено міжфракційне об'єднання, до якого увійдуть всі прихильники "Волі" з різних фракцій.

Зазначимо, що згідно з підрахунком ЦВК 99,92% протоколів у мажоритарних округах від партії "Воля" у Раду проходить тільки Дерев'янко.

Нагадаємо, політичної партії "Воля", яка входить в об'єднання "Самопоміч", стався розкол. "На жаль, всередині "Волі" почалися зловживання повноваженнями членами Ради партії. Ми намагаємося вирішити цю проблему. Просимо не довіряти ніякої інформації, поширюваної від імені партії "Воля", крім тієї, яка публікується на цій сторінці", - йдеться в повідомленні партії за 2 листопада.

У той же час представник "Волі" Єгор Соболєв у своєму Facebook назвав величезною помилкою прийняття в партію Юрія Дерев'янка. "Немає слів:(. Розбираюся. Одне можу сказати точно - величезною помилкою було залучити в партію і до створення люстраційного законодавства Юрія Дерев'янка. Це дуже талановитий шахрай, за яким стоїть величезне угруповання по викачуванню грошей платників податків", - написав Соболєв ввечері 2 листопада.

На позачергових виборах до Верховної Ради України партія "Самопоміч" Андрія Садового набрала 10,97% голосів і посіла третє місце (за результатами обробки ЦВК 99,9% протоколів).