ua en ru

Der Spiegel: хакери атакували бундестаг за дорученням влади РФ

Der Spiegel: хакери атакували бундестаг за дорученням влади РФ Фото: хакери атакували бундестаг за дорученням влади РФ

За останні роки було здійснено цілий ряд кібератак за однією і тією ж схемою

Хакери, які в 2014 році протягом кількох тижнів атакували внутрішню мережу німецького бундестагу, діяли за дорученням уряду Росії. Про це заявив в інтерв'ю німецькому тижневику Der Spiegel високопоставлений співробітник структур безпеки Німеччини, передає DW.

За словами співрозмовника агентства, за кібератаками безперечно варто "російська військова розвідслужба".

Він також зазначив, що за останні роки було здійснено цілий ряд кібератак за однією і тією ж схемою, при цьому об'єктами нападів ставали "оборонні підприємства Німеччини і інші країни НАТО". За інформацією Der Spiegel, у зв'язку з інцидентом федеральна прокуратура в Карлсруе з 15 січня проводить розслідування за підозрою в агентурній діяльності спецслужб.

Про кібератаки на бундестаг стало відомо в травні 2014 року. Хакери з допомогою високопрофесійної програми отримали доступ до 14 парламентським серверів, у тому числі головного сервера, де зберігаються всі коди доступу до бази даних бундестагу. Яка саме інформація була в підсумку викрадена, досі не з'ясовано. Вже тоді виникли підозри, що за цими кібератаками може стояти російська спецслужба.

Нагадаємо, хакери поширили заклик до референдуму по Конституції від імені голови Верховної Ради Володимира Гройсмана.