ua en ru

Хакери поширили заклик до референдуму по Конституції від імені Гройсмана

Хакери поширили заклик до референдуму по Конституції від імені Гройсмана Фото: Володимир Гройсман

Прес-секретар Гройсмана зазначив, що лист було відправлено з російського поштового сервера

Хакери розіслали электорнные листи закликом прийняти нову Конституцію на референдумі від імені голови Верховоной Ради України Володимира Гройсмана. Про це написав прес-секретар спікера ВР Дмитро Столярчук в Facebook.

"Сьогодні на ряд адрес надійшов електронний лист нібито з поштової скриньки голови Верховної Ради. У темі вказано "Нова Конституція України", а прикріплена посилання на відеозвернення одіозного екс-народного депутата-регіонала Олійника, який, як відомо, ховається після Революції Гідності. У зверненні йдеться про необхідність приймати нову Конституцію на референдумі", - повідомляє Столярчук.

Прес-секретар Гройсмана зазначив, що лист було відправлено з російського поштового сервера, який був зовні ідентичний з адресою електронної пошти спікера Ради.

"Володимир Гройсман до цих листів не має ніякого відношення. Хакери (вже встановлено, що лист розсилалися з російського поштового сервера) вчинили хитро. Ящик спікера не зламаний, та з його поштової скриньки ці листи не надсилали. Хакери тільки підмінили адресу відправника і знайшли спосіб обійти антиспамовую захист, яка переважно блокує такі листи", - написав прес-секретар спікера.

Столярчук додав, мета хакерської атаки - перешкодити ухваленню змін до Конституції України в частині децентралізації і дискредитувати голови Верховної Ради України.

Хакерська атака на Конституцію та Володимира ГройсманаСьогодні на низьку адресу надійшов електронний лист ніби-то з пошт...

Опубліковано Dmytro Stoliarchuk 27 січня 2016 р.

Нагадаємо, раніше на засіданні Ради національної безпеки і оборони України Петро Порошенко заявив про необхідність створення національної системи кібербезпеки в Україні.