ua en ru

Депутати від Партії регіонів заблокували парламентську трибуну.

Депутати від Партії регіонів заблокували парламентську трибуну, передає кореспондент РБК-Україна. На даний момент в сесійній залі присутні близько 20 депутатів від Партії регіонів, які заблокували вхід до президії стільцями. Також біля електрощитової знаходяться декілька депутатів від Партії регіонів, зокрема Ельбрус Тедеєв.

У той же час, нардеп від ПР Владислав Лук'янов заявив, що ПР "не блокує трибуну, а діє на випередження", для того, щоб не дати можливості депутатам від фракції БЮТ заблокувати парламентську трибуну. Нардеп підкреслив, що з цією метою ПР ночували в сесійній будівлі. "Ми бачили, що сьогодні вночі тут були депутати від БЮТ. Вони подивилися, що їх завдання нездійсниме і поїхали", - зазначив він.
Він виразив упевненість, що сьогоднішній день "пройде продуктивно" і парламент зможе ухвалити законопроект про внесення змін до закону про вибори Президента України.
Нагадаємо, сьогодні повинне відбудуться проведення позачергового засідання ВР, яке було ініційовано 166 народними депутатами від Партії регіонів. На засіданні за пропозицією ПР буде розглянутий в другому читанні проект закону №6004 "Про внесення змін до закону України "Про вибори Президента України" (щодо організації роботи виборчих комісій)".
Законопроектом пропонується виключення з тексту закону розпорядження, яким встановлюється повноважність засідань виборчих комісій за умови участі в засіданні не менше двох третин від її складу.