ua en ru

Депутати ПАРЄ визнали, що їх візит до Сирії завдав великої шкоди асамблеї

Депутати ПАРЄ визнали, що їх візит до Сирії завдав великої шкоди асамблеї Фото: ПАРЄ

Разом з Аграмунтом до Сирії їздили депутати асамблеї від Іспанії Хорді Шукла та від Бельгії Алайн Детекс

Депутати Парламентської асамблеї Ради Європи визнали, що їх візит до Сирії завдав великої шкоди асамблеї. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член української делегації в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"Президент ПАРЄ Аграмунт повідомив що в п'ятницю зробить заяву щодо свого статусу внаслідок візиту до Ассада. Учасники візиту визнали що їх використали росіяни, які маніпулювали ними, і визнали що цей візит завдав великої шкоди ПАРЄ", - повідомив Ар'єв.

Президент ПАРЄ Аграмунт повідомив що в п'ятницю зробить заяву щодо свого статусу внаслідок візиту до Ассада. Учасники ві...

Опубліковано Volodymyr Ariev 25 квітня 2017 р.

Зазначимо, разом з президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом до Сирії їздили депутат асамблеї від Іспанії Хорді Шукла та депутат від Бельгії Алайн Детекс.

Крім того, перший віце-спікер Верховної Ради України, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко заявила, що українська делегація в ПАРЄ має зробити офіційну заяву щодо необхідності негайного відкликання Шукли з доповідача по Україні.

"Я вважаю і наполягаю на тому, що вже сьогодні українська делегація в ПАРЄ має зробити офіційну заяву щодо необхідності негайного відкликання пана Шукли з доповідача по Украіні. Він перекреслив принципи нейтральності і незаангажованості, коли відвідав Сирію разом з росіянами, які є в санкційних списках...Він не є об'єктивним і незаангажованим і зганьбив себе цією поїздкою на російському військовому літаку. Чітко заявила свою позицію всім членам делегації і сподіваюся на підтримку", - написала Геращенко.

Я вважаю і наполягаю на тому, що вже сьогодні украінська делегація в ПАРЄ має зробити офіціну заяву щодо необхідності не...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 25 квітня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Аграмунт може заявити про відставку 28 квітня.