ua en ru

Депутати від БЮТБ звернулися до ГПУ із заявами щодо притягнення до відповідальності 7 депутатів із ПР

Депутати від фракції БЮТ-Батьківщина (БЮТБ) Володимир Бондаренко, Євген Суслов, Василь Кравчук, Михайло Волинець та Юрій Гнаткевич звернулися до Генпрокуратури України (ГПУ) із заявами щодо притягнення до відповідальності 7 депутатів із Партії регіонів (ПР), які нанесли їм фізичні ушкодження під час блокування сесійної зали Верховної Ради (ВР) України 16 грудня 2010 р. Про це повідомляє прес-служба БЮТ.
Зокрема, претензії висунуті до семи депутатів із Партії регіонів - депутата-сумісника Дмитра Саламатіна, Петра Цюрка, Олександра Пеклушенка, Анатолія Горбатюка, Вадима Столара, Олександра Волкова та Олега Царьова.
"Діючи із перевищенням наданих їм повноважень, вказані особи самостійно вирішували: хто може перебувати в сесійній залі та застосовували фізичне насильство до осіб, які були незгодні з їх думкою", - зазначається у повідомленні.
Крім того кожен із постраждалих депутатів вказує на конкретну особу, до якої він має претензії, а також статті кримінального кодексу, згідно з якими ці особи мають бути притягнені до кримінальної відповідальності.