ua en ru

Депутати мають намір зобов'язати випускників внз МВС платити компенсацію за дострокове звільнення зі служби

Народні депутати України в першому читанні підтримали законопроект 2050-а "Про внесення змін до статті 18 закону "Про міліцію" щодо вдосконалення системи кадрового забезпечення органів внутрішніх справ. За відповідне рішення проголосувало 236 народних депутатів.

"Проти" проголосували 61 депутат, утрималися 6 депутатів.

Варто зазначити, що опозиційні партії не підтримали даний законопроект. Так, від "Батьківщини" за даний законопроект проласував 1 депутат, проти - 26, утрималися - 5, від фракції "Удар" "за" проголосували 16 з 42 депутатів, з фракції ВО "Сводоба" за документ проголосували 0 депутатів, проти - 32.

Документ, підготовлений Кабінетом міністрів України, передбачає, що випускники вищого навчального закладу Міністерства внутрішніх справ України, які звільнилися зі служби протягом трьох років після закінчення навчання з будь-яких підстав, крім випадків звільнення за станом здоров'я, повинні оплатити витрати держбюджету, пов'язані з їх утриманням у внз.

У разі відмови від добровільного відшкодування витрат таке відшкодування здійснюється в судовому порядку.

За підрахунками доповідача, в середньому в Україні звільняється більше ніж 500 випускників, а на підготовку кожного випускника внз МВС держава в середньому витрачає 15-20 тис. грн.