ua en ru

Субсидії отримали 500 тис. родин, - Розенко

Субсидії отримали 500 тис. родин, - Розенко Фото: Павло Розенко

Ще 500 тис. заяв обробляються

Субсидії за новою процедурою отримали вже 500 тис. сімей. Про це заявив міністр соціальної політики Павло Розенко під час засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день місцеві органи влади звернулися понад 1 млн українських сімей за новими правилами оформлення субсидій. І на сьогоднішній день вже 500 тис. сімей отримують субсидії за новою процедурою. Решта 500 тисяч знаходяться в роботі. Ми поставили в найкоротші терміни - це 2-3 тижні, щоб все, цей мільйон заявок був оброблений в повному обсязі", - сказав він.

Як повідомив Розенко, за останній тиждень було призначено 140 тис. субсидій.

"Якщо ми в перші три тижні мали приблизно 30-40 тис. нових призначень субсидій щотижня, тільки за минулий тиждень ми призначили близько 140 тис. нових субсидій сім'ям, які цього потребують", - сказав він.

Також він прогнозує, що ще 1 млн сімей звернуться до органів місцевого самоврядування за субсидіями.

"Вже коли буде відчуватися новий приплив людей, це, ми відчуваємо, буде вересень-жовтень, коли почнеться опалювальні сезон, коли людям прийдуть нові платіжки, ми очікуємо, що ще щонайменше 1 млн сімей до нас звернеться за допомогою", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше в Мінсоцполітики повідомляли, що до початку опалювального сезону субсидію можуть отримати 3,5-4 млн сімей.