ua en ru

Депутати Київради здивовані, що опозиція вимагає у них звільнення Тимошенко

Депутати Київради здивовані, що ВО "Батьківщина" та ВО "Свобода" вимагають у них звільнення екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко. Про це заявив депутат Київради, голова депутатської фракції "Спортивний Київ" Віктор Гринюк.

"Я, м'яко кажучи, дещо здивований тим, що ці політичні сили обрали Київрада для висунення якихось вимог про звільнення Тимошенко. Чесно кажучи, проглянув ще раз наш регламент, переглянув закони, які регулюють роботу органів місцевого самоврядування, в тому числі Київської міської ради. Ніяких згадок про те, що Київрада наділена повноваженнями звільняти ув'язнених, я не знайшов. Тому, думаю, лідери "Батьківщини" і "Свободи" просто щось переплутали і привели людей не за адресою", - прокоментував ситуацію Гринюк.

"Я вийшов, поспілкувався з людьми, порадив їм йти вирішувати це питання кудись в інше місце. Тому що сьогодні засідає Київрада і нам потрібно прийняти багато рішень для того, щоб Київ нормально підготувався до зими, щоб малозабезпечені отримали соціальний захист. Люди, пересічні мітингувальники, схвально сприйняли цю інформацію", - розповів депутат.

Нагадаємо, що опозиція закликала киян прийти під стіни Київради 1-4 жовтня, зокрема, щоб підтримати звернення до міжнародних організацій щодо позиції територіальної громади Києва щодо незаконного ув'язнення Юлії Тимошенко.