ua en ru

Депутати Держдуми прибудуть в Україну для спостереження за парламентськими виборами

Депутати Держдуми РФ поїдуть в якості спостерігачів за парламентськими виборами 28 жовтня 2012р. в Україні, підтвердив сьогодні перший заступник голови думського комітету у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками, координатор депутатської групи зі зв'язків з парламентом України Дмитро Саблін.

"Ми плануємо спостереження за ходом голосування у всіх регіонах країни", - сказав Саблін, який, як очікується, очолить місію від нижньої палати російського парламенту.

Він уточнив, що депутати Держдуми також будуть входити до складу різних міжнародних делегацій, зокрема по лінії Союзної держави, ПАРЄ, СНД.

"Плюс будуть спрямовані спостерігачі від "Єдиної Росії"- просто як громадяни РФ", - додав Саблін.

Читайте також: Звіт ОБСЄ: В Україні безліч малих партій беруть участь у виборах тільки для отримання місць у виборчих комісіях

Нагадаємо, вибори до парламенту України 28 жовтня 2012 р. пройдуть за змішаною системою. 225 депутатів оберуть за партійними списками і стільки ж за мажоритарною системою в одномандатних округах. Зараз у боротьбі за депутатські крісла беруть участь більш ніж 5 тис. кандидатів. Для проходження до Верховної Ради партії повинні подолати 5% бар'єр. За даними останніх соціологічних опитувань, шанси на це є у Партії регіонів, партії "Батьківщина", партії "Удара" і Комуністичної партії, а рейтинги "Свободи" і партії "Україна - Вперед!" оцінюються як "прикордонні".