ua en ru

Депутати мають ухвалити закон про гендерну рівність в армії, - Геращенко

Депутати мають ухвалити закон про гендерну рівність в армії, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Замголови ВР закликала підтримати відповідний законопроект на цьому тижні

Цього тижня Верховна рада має розглянути законопроект про рівні можливості чоловіків та жінок в українській армії. Про це заявила перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, йдеться про проект закону №6109.

"Цього тижня ми маємо підтримати обов’язково - закон № 6109. Це законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення рівних можливостей чоловіків і жінок. Щоб це було не тільки в колонні на Хрещатику, а й в армії", - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, спікер Верховної ради України Андрій Парубій озвучив плани парламенту на осінь. Зокрема, Парубій підкреслив, що цієї осені парламент повинен вирішити сім питань, серед яких зміна складу Центральної виборчої комісії і скасування депутатської недоторканності.

Як писало РБК-Україна, у перший пленарний тиждень Верховна рада розгляне законопроекти блоку національної безпеки і закон про бізнес-омбудсмена.

На початку серпня Парубій анонсував, що ВР восени розгляне проект Виборчого кодексу, оновлення ЦВК і імплементаційні законопроекти в закон про національну безпеку.