ua en ru

Рада в четвер розгляне всі варіанти відправки Тимошенко за кордон на лікування

Народні депутати України на нараді керівників фракцій у голови Верховної Ради Володимира Рибака домовилися,що в четвер, 7 листопада 2013 р., ВР розгляне чотири закони про лікування засуджених за кордоном, які дозволяють звільнити Юлію Тимошенко. Про це заявив спікер Верховної Ради України Володимир Рибак під час засідання ВР.

Народні депутати України на нараді керівників фракцій у голови Верховної Ради Володимира Рибака домовилися, що в четвер, 7 листопада 2013 р., ВР розгляне чотири закони про лікування засуджених за кордоном, які дозволяють звільнити Юлію Тимошенко. Про це заявив спікер Верховної Ради України Володимир Рибак (на фото) під час засідання ВР.

У свою чергу, як заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, опозиція готова проголосувати за затвердження порядку денного на пленарний тиждень парламенту, якщо депутати Партії регіонів - члени комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності завтра (в середу) у повному складі з'являться на засідання комітету, де будуть розглядатися дані чотири законопроекти.

Яценюк також зазначив: "Ми домовилися у вас в кабінеті, що ми ставимо на голосування законопроекти в четвер в наступному порядку: перший законопроект, як передбачено на порядку денному - це законопроект 3461 народного депутата Лабунської про внесення змін до статті 74 Кримінального кодексу і далі по порядку денному так, як у вас в розданому секретаріатом ВР порядку денному на тиждень".

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов прогнозує, що в четвер, 7 листопада, голосування по проектах закону про долю Тимошенко буде не результативним, але буде ухвалено рішення про створення робочої групи для напрацювання компромісного законопроекту з даного питання. "В четвер, якщо ми прийдемо до розгляду цього питання, тому що з даною Верховною Радою і зі зміною настрою у представників опозиції гарантувати щось стабільно неможливо. Але проте, якщо вийдемо на голосування по даних законопроектах, я не виключаю варіант, що зрештою ми все одно прийдемо до створення робочої групи щоб рухатися в цьому напрямі в перспективу", - сказав Єфремов і зазначив, що голосувати за законопроект народного депутата Лабунської в нинішньому вигляді, без доопрацювання, фракція ПР не буде.

Зокрема, заплановано розгляд законопроекту позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської. Саме цей законопроект керівники моніторингової місії ЄС Пет Кокс і Олександр Квасьнєвський назвали як найбільш оптимальний, який зробить можливим лікування екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за кордоном.

Крім того, планують розглянути законопроект позафракційного нардепа Сергія Міщенка про лікування засуджених за кордоном і законопроект, запропонований лідерами трьох опозиційних фракцій "Батьківщина", "Свобода" та "Удар", який стосується вибіркового правосуддя та передбачає повне виправдання Тимошенко.

Існує ще законопроект позафракційного депутата Володимира Купчака, який є точною копією поданого раніше законопроекту Арсенія Яценюка.