ua en ru

Депутатська група "Воля народу" не буде розформована восени, - джерела

Депутатська група "Воля народу" не буде розформована восени, - джерела Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Група зараз налічує 17 парламентарів при мінімумі в 19 нардепів

Депутатська група "Воля народу" у Верховній Раді України не буде розформована восени. Про це йдеться у статті РБК-Україна "Доторканий: чи вдасться Олесю Довгому уникнути кримінальної відповідальності".

Так, група зараз налічує 17 парламентарів при мінімумі в 19 нардепів.

"Група зараз нараховує 17 депутатів при необхідних для існування депутатської групи 19 осіб (кількість найменшою на момент початку роботи парламенту VIII скликання фракції - вимога Регламенту). У разі недобору група розпадеться вже восени. Втім, джерела РБК-Україна на Банковій наполягають на тому, що лояльна до влади депутатська група збереже своє існування - відсутніх депутатів "додадуть" вже восени", - наголошується у матеріалі.

Нагадаємо, в червні повідомлялося, що депутатська група "Воля народу" може бути розформована через нестачу депутатів після виходу з її складу народних депутатів Сергія Мельничука та Олександра Онищенка.

Так, після виходу з "Волі народу" двох нардепів у її складі залишилося 17 осіб, що суперечить закону України про Регламент Верховної Ради України, згідно з яким кількість членів депутатської групи у Верховній Раді VIIІ скликання не може бути менше, ніж 19 осіб.