ua en ru

Депутатська група "Воля народу" може бути розформована за 15 днів

Депутатська група "Воля народу" може бути розформована за 15 днів Фото: Верховна Рада України (rada.gov.ua)

У "Волі народу" залишиться 17 осіб, що суперечить закону України про Регламент ВРУ

Депутатська група "Воля народу" може бути розформована через недостатню кількість членів, після виходу з її складу народних депутатів Сергія Мельничука та Олександра Онищенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, після виходу з "Волі народу" двох нардепів в її складі залишиться 17 осіб, що суперечить закону України про Регламент Верховної Ради України, згідно з яким кількість членів депутатської групи у Верховній Раді VIIІ скликання не може бути менше, ніж 19 осіб.

"Кількість осіб у депутатській групі не може бути меншою, ніж кількість осіб у найменшій фракції, що сформована протягом першої сесії", - йдеться в статті 60 Закону України про Регламент ВРУ.

За словами першого заступника голови комітету з питань регламенту та організації роботи ВРУ Павла Пинзеника, депутатська група "Воля народу" повинна бути розформована за 15 днів у разі, якщо в її склад не будуть включені нові члени.

"У них є 15 днів. Стаття 60 Регламенту", - повідомив Павло Пинзеник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що народні депутати Сергій Мельничук та Олександр Онищенко виключені зі складу депутатської групи "Воля народу". Про це сьогодні після години запитань до уряду у Верховній Раді заявив спікер Андрій Парубій, передає кореспондент РБК-Україна.