ua en ru

Депутата Запорізької міськради підозрюють у розкраданні бюджетних коштів

Прокуратура Запорізької області повідомила про підозру у розкраданні коштів чолі департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради Раїсі Чухрай. Про це на брифінгу заявив прокурор Запорізької області Олександр Шацький, передає кореспондент РБК-Україна.

Як розповів Шацький, Раїса Чухрай, маючи право розпоряджатися грошима, цілком законним чином виділила для гімназії гроші для проведення додаткових занять з обдарованими дітьми.

"Вона директор департаменту, написала директор гімназії заяву, що хоче працювати вчителем математики в школі і викладати саме цим обдарованим дітям. За цей час вона (авт. - чиновниця отримала більше 16 тисяч гривень, не провівши жодного заняття", - сказав прокурор.

За його інформацією, Раїса Чухрай у змові з директором гімназії здійснили розкрадання 16 601 гривні 90 копійок. Їй повідомили про підозру у злочині за ч. 3 статті 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Раїса Чухрай була призначена начальником департаменту освіти і науки, молоді та спорту Запорізької міської ради у квітні 2012 року.

Нагадаємо, спецпідрозділ УСБУ 16 березня затримала старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах оперативного управління ГУ ГФСУ в Запорізькій області на отриманні хабара в розмірі 10 тисяч доларів.