ua en ru

Депутат Котвіцький забув задекларувати майже мільярд гривень

Депутат Котвіцький забув задекларувати майже мільярд гривень Фото: Ігор Котвицький

Завдяки згаданому майже мільярду депутат став офіційно найбагатшим в парламенті

Депутат від "Народного фронту" Ігор Котвицький доповнив свою декларацію за попередній рік, дописавши, що мав на рахунках у банках та інших фінансових установах 970,92 мільйонів гривень. Доповнену декларацію за 2014 рік він оприлюднив на сайті Верховної Ради в серпні. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Завдяки згаданому майже мільярду депутат став офіційно найбагатшим в парламенті.

У березні, коли всі парламентарі повинні подавати декларацію про доходи, Котвицький вказав заощадження і рахунку в розмірі 63,867 мільйонів гривень.

Тепер він збільшив суму коштів на 907,05 мільйонів.

Крім того, збільшилася загальна сума його сукупного доходу з 26,06 до 71,9 мільйонів гривень.

Це відбулося завдяки зростанню доходу від дивідендів і відсотків.

На питання журналіста Радіо Свобода, звідки Котвицький прийняв понад 900 мільйонів гривень, він порадив звернутися до людини, яка заповнювала його декларацію за 2014 рік.

"Це до бухгалтеру питання. Люди помиляються і виправили помилку. Це гроші, які багато років лежали на рахунках в банках, а не виникли нізвідки. Це механічна помилка", - заявив він.

Котвицький є бізнес-партнером сім'ї міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Депутат Котвіцький забув задекларувати майже мільярд гривень

Депутат Котвіцький забув задекларувати майже мільярд гривень

На момент обрання народним депутатом він був членом наглядової ради - віце-президентом ПАТ "Інвестор", яке спеціалізується на наданні інформаційних, консультативних та маркетингових послуг, оптової торгівлі, а також оренду офісних приміщень.

Головою спостережної ради - президент, ПАТ "Інвестор" до 2013 року був сам Арсен Аваков, а зараз цю посаду обіймає його дружина - Інна Авакова.

Згідно з офіційною інформацією Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку України, станом на 2013 рік Інна Авакова володіла 42,064% акції ПАТ "Інвестор", ще 1,69% належали синові Олександру Авакову, а 9,566% мав Котвицький.

З того часу відомості про зміну власників ПАО "Інвестор" офіційно не оприлюднюються.

Нагадаємо, Насиров володіє незадекларованої квартирою в Лондоні за 100 тис. фунтів, - Лікарчук.