ua en ru

Депутат Київради: Садовий ще в 2009 році назвав вибори в райради антиукраїнськими

Депутат Київради від "Блоку Петра Порошенко" (БПП) Владислав Михайленко заявив, що вибори до райрад у столиці рано чи пізно відбудуться, але проводити їх слід тільки після зміни законодавства, передають українські ЗМІ.

Також він підкреслив, що думка щодо райрад розходиться навіть всередині політсил, які просувають цю ідею в столиці.

"Чи потрібно нам так багато депутатів? Це 500 нових депутатів від райрад. Потрібні додаткові мільйони гривень на утримання чиновників та їхніх помічників", - заявив депутат Владислав Михайленко.

За його словами політичні сили спекулюють на виборах до райради.

"Садовий ще в 2009 році назвав вибори в райради - антиукраїнськими, і у Львові до цього питання не поверталися. А нещодавно, після пропозиції все ж таки провести вибори в райради Львова, представники львівської Самопомочі гостро виступили проти. Тим не менш, київський виток Самопомочі продовжують проштовхувати ідею райрад. Питання настільки неоднозначне, що думка про райради розходиться навіть всередині партій, які просувають цю ідею в столиці", - додав депутат.

Він також підкреслив, що вибори рано чи пізно відбудуться і все буде згідно із законом.

"Вибори рано чи пізно будуть. Глобально, ми вважаємо, що райради все ж потрібні, в цьому наша думка з київською Самопоміччю збігається, але це треба робити не так, як у нас роблять завжди, а по-нормальному. А коли депутати пропонують провести вибори, а законодавство, мовляв, змінимо по ходу. Так от, через такі "по ходу" зазвичай страждають люди. Іншими словами: давайте виберемо 500 додаткових депутатів, а потім придумаємо, чим вони будуть займатися. Не можна прикручувати колеса на ходу автомобіля, що швидко їде", - підкреслив депутат.

Зазначимо, за даними ЗМІ, в травні 2009 року, при спробі повернення райрад у Львів, мер міста Андрій Садовий заявив, що ідею про повернення райрад проштовхують антиукраїнські сили.