ua en ru

Депутат Київради Гринюк назвав зрив сесії провокацією та спробою кровопролиття

Методи народних депутатів від опозиції, якими вони намагалися зірвати сесію Київради 24 грудня, неприпустимі в демократичній країні і в цивілізованому європейському суспільстві, куди вони так прагнуть, вважає депутат Київради Віктор Гринюк.

Агресивна поведінка політиків від "Батьківщини" та "Свободи" могло спровокувати серйозний збройний конфлікт і призвести до кровопролиття, говорить він.

"Політики, які з'явилися в будівлю Солом'янської райдержадміністрації, щоб зірвати сесію, спочатку були налаштовані на конфлікт. Було видно, що вони хочуть влаштувати бійку. Зламали двері, голосно лаялися, ображали присутніх, махали руками. Видно було, що вони так і шукають привід, щоб влаштувати бійку. Жінки, які перебували в залі, були налякані тим, що відбувається. І я вважаю, що Галина Герега, прийняла абсолютно правильне рішення закрити сесію", - сказав Гринюк.

На думку Гринюка, якщо б депутати, які зібралися на сесію, щоб прийняти важливі соціальні рішення, почали наполягати на продовженні сесії, все могло б закінчитися силовим протистоянням.

"Було б кровопролиття. Опозиція явно провокувала нас на це. При цьому депутати від "Свободи" не хочуть брати на себе відповідальності за винесені двері, ні за те, що працівники бюджетної сфери не отримають зарплати та надбавки", - заявив він.

Як повідомлялося, на сесії Київради 24 грудня, яка повинна виділити гроші на надбавки та зарплати працівникам бюджетної сфери, в зал засідань увірвалися представники опозиційних сил, зокрема народні депутати від "Свободи" Андрій Іллєнко та Ігор Мірошниченко, Олександр Бригинець ("Батьківщина"), та заблокували роботу міської ради. Через загострення ситуації, секретар Київради Герега прийняла рішення закрити сесію.