ua en ru

Депутат Київської облради запропонував провести в Яготині громадські слухання по виділенню землі під будівництво заводу

Депутат Київської обласної ради Олександр Мостіпан закликав міського голову Яготина Наталію Дзюбу провести громадські слухання з приводу виділення землі під будівництво заводу Rockwool. Про це йдеться в листі депутата, копія якого є в розпорядженні РБК-Україна.

«Треба відмовитися від будь-яких амбіцій, особистих чи політичних, і припинити спекуляції на темі шкідливості цього виробництва. А це можна зробити тільки припинивши рішення міської ради про виділення землі під будівництво. Я розумію, що екологічно шкідливе виробництво не може існувати в такій екологічно спрямованій країні, як Данія. Тому щиро сподіваюсь, що не політики, а яготинці під час обговорення питання про залучення інвестицій приймуть виважене і розумне рішення», - зазначив Мостіпан.

Ініціативу щодо проведення громадських слухань підтримав перший заступник голови Київської облдержадміністрації Ярослав Москаленко. «Однак, я занепокоєний, що за політизацією таких процесів ми можемо втратити не тільки цього інвестора, але й підірвати інвестиційну привабливість Київщини», - підкреслив Москаленко.

Компанія Rockwool має намір побудувати в Яготині завод на 240 робочіх місць з виробництва мінеральної вати. В листі компанії на ім`я мера Яготина зазначається, що більшість з 27 заводів Rockwool розташовані в Західній Європі і всі вони відповідають найвимогливішим екологічним стандартам.

Вчора, 16 травня, міська рада Яготина надала попередній дозвіл на відведення землі під будівництво заводу. Під час засідання ради пройшло пікетування, яке провели «Удар» та «Свобода», з вимогою не виділяти земельну ділянку.