ua en ru

Депутат Держдуми ініціює заборону на в'їзд в РФ Яценюку і Тягнибоку

Депутат Державної думи Росії просить включити в число персон нон грата на території Росії лідерів фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка та лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока.

Депутат Державної думи Росії просить включити в число персон нон грата на території Росії лідерів фракції "Батьківщина" Арсенія Яценюка та лідера партії "Свобода" Олега Тягнибока. Відповідне звернення до міністра закордонних справ РФ Сергію Лаврову підготував член комітету Держдуми з міжнародних справ Ян Зелінський, пише російська газета "Известия".

Продовжуються зіткнення в українській столиці, що вже призвели до загибелі деяких учасників, Вони активно підігріваються антиурядовими і антиросійськими висловлюваннями лідерів евромайдана.

Як вважає депутат, антиросійська риторика керівників київського Євромайдану змушує задуматися про доцільність закриття російського кордону для цих людей.

Зелінський вважає, що сьогоднішні події можуть привести до влади націоналістично налаштовані сили і Президенту Україну Віктору Януковичу не потрібно сідати за стіл переговорів з екстремістами. Росії ж варто заборонити в'їзд на свою територію цих персон.

"Я направляю на ім'я міністра закордонних справ Росії звернення з пропозицією розглянути можливість включення деяких учасників київських подій в список персон нон грата. Це стандартна загороджувальний захід від іноземних громадян, в тому числі політиків, які допускають антиросійські випади і загрози. У Мзс повинні розглянути пропозицію і оцінити, наскільки в Росії бажані такі іноземні гості, як лідер українських націоналістів Тягнибок або інші представники Євромайдану", - заявив депутат.

Єдинорос і член комітету Держдуми з оборони Франц Клинцевич заявив "Известиям", що він би підписався під зверненням до міністра закордонних справ.

"Важко оцінювати, наскільки це буде дієвий крок. Але можу сказати, що Росія має якось реагувати на антиросійські висловлювання українських націоналістів, які до того ж сидять у Верховній раді. Такі люди, як Тягнибок, повинні відповідати за свої слова і ті наслідки, до яких наводять їх промови. Тому я б підтримав ініціативу про заборону на в'їзд", - заявив Клинцевич.