ua en ru

Депутат Європарламенту назвав другорядним фактор Тимошенко на порядку денному СА

Українській владі вдалося взяти більшу частину законодавства, необхідного для підписання Угоди про Асоціацію з ЄС. Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив депутат Європейського парламенту Яромир Колічек.

"Я володію дуже повною інформацією про ці зміни. Трансформувати всю систему непросто, тому що є тисячі нюансів в законодавчій базі країни. Але базові принципи, які відповідають принципам ЄС, були прийняті, наприклад, спрямовані на розділення трьох гілок влади. Це дуже важливо", - зазначив він.

У той же час Колічек звернув увагу, що потрібно кілька років на остаточне співвідношення українського законодавства до європейського.

"Буде потрібно кілька років, щоб усе владнати. Але для забезпечення торговельних відносин основні речі вже були зроблені. Я думаю, не буде проблеми в тому, щоб вивести на новий рівень відносини між Україною і всіма країнами - учасницями ЄС", - додав депутат Європарламенту.

Коментуючи порядок денний Вільнюського саміту, він зазначив, що питання екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не є ключовим.
"Так, це не є життєво важливою проблемою. Це радше символ, більшою чи меншою мірою. А я не думаю, що символи не повинні виходити на перший план при обговоренні між партнерами. Звичайно, я не думаю, що Тимошенко - свята. Але я думаю, що ми повинні показати, що обидві сторони враховують набагато більш важливі речі, ніж приватна справа. І немає різниці, воно кримінальну, чи політичне", - підсумував політик.