ua en ru

Департамент економіки КМДА щоквартально контролюватиме фінвитрати "Київпастрансу" і "Київметрополітену"

Департамент економіки буде щоквартально контролювати фінансові витрати "Київпастрансу" і "Київського метрополітену". Відповідне рішення було прийняте головою КМДА Олександром Поповим у відповідь на пропозицію його профільного заступника Руслана Крамаренка, передає кореспондент РБК-Украина.

"Я просив би в протокол колегії занести питання щодо затвердження щоквартальних фінансових планів двох компаній, це "Кивїпастрансу" і "Київського метрополітену". Ви самі тільки що сказали, що ми з бюджету міста фінансуємо більше ніж на 2 млрд грн і хотілося б розуміти, куди йдуть кошти більше 1 млн грн. з цих підприємств. Десятки мнл грн йдуть, проводяться тендери, проводиться закупівля, а потім ми не розуміємо куди ці кошти використовуються, а ми їх дотуємо фінансуємо",- звернувся Крамаренко до Попова.

Голова КМДА відзначив, що щорічно на ці два підприємства місто витрачає близько 2 млрд грн на дотацію, на компенсацію економічно необґрунтованих тарифів на проїзд у транспорті та на розвито міського транспорту.