ua en ru

Денісова розповіла послу Франції про ситуацію з обміном політв'язнями

Денісова розповіла послу Франції про ситуацію з обміном політв'язнями Фото: Людмила Денисова та Ізабель Дюмон (facebook.com/denisovaombudsman)

Денісова провела зустріч з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон

Український омбудсмен Людмила Денісова провела зустріч з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон. Про це повідомляється на її сторінці Facebook.

"Дві склянки вівсяного киселю, 50 грам сухарів і літр води. Про раціоні харчування Володимира Балуха з моїх вуст сьогодні дізналася і посол Франції пані Ізабель Дюмон", - повідомила Денісова.

Денісова розповіла послу про українських політв'язнів, про спроби повернути 70 українців додому. Також омбудсмен поінформувала про реакцію Російської Федерації, "яку важко назвати бадай якоюсь".

Крім того, Денісова в розмові з послом зазначила, що омбудсмен РФ обмежена у своїх повноваженнях. Зокрема, за її словами, на аналогічній посаді Тетяна Москалькова не може вплинути на долю 22 ув'язнених громадян Росії, які перебувають на території України. Денісова нагадала, що "вони хочуть повернутися в Росію, про що написали листа до президента РФ Володимира Путіна, однак "за 2 тижні ми так і не отримали відповіді на них".

Денісова розповіла послу Франції про ситуацію з обміном політв'язнями

Нагадаємо, уряд Росії на вимогу Європейського суду з прав людини надав інформацію щодо стану здоров'я чотирьох українців, які перебувають у російських в'язницях, заявивши при цьому, що ні один з чотирьох, в тому числі Володимир Балух, не голодують.