ua en ru

Денисова розповіла про перші кроки на посаді омбудсмена

Денисова розповіла про перші кроки на посаді омбудсмена Фото: Людмила Денисова (facebook.com/denisovamlsp)

Новообраний Омбудсмен продовжить вирішувати питання по Криму і Донбасу

Першими діями нового омбудсмена стане посилення роботи над звільненням полонених українців та проведення моніторингу дотримання прав людини в окупованому Криму та на Донбасі. Про це розповіла журналістам новий Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день країна знаходиться у стані війни. Перше, що потрібно зробити, це продовжити шлях, який вів офіс омбудсмена по звільненню полонених", - заявила Денисова.

Вона додала, що офіс уповноваженого продовжить піклуватися про захист прав осіб, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Для цього Денисова пообіцяла вивчити ситуацію в Криму і на Донбасі разом з міжнародними правозахисниками.

"В прийнятому парламентом законі про реінтеграції Донбасу чітко виписані права та обов'язки Уповноваженого з прав людини. Мова йде про те, що цієї офіс проводить моніторинг дотримання прав людини на окупованих територіях. Я думаю, що буду це робити разом з міжнародними організаціями – як у своєму рідному Криму, так і на території окупованого Донбасу", - додала вона.

Денисова також заявила, що планує зустрітися з представниками міжнародних правозахисних організацій.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Верховна рада України призначила нардепа від "Народного фронту" Людмилу Денисову уповноваженим з прав людини. За відповідне рішення проголосували 280 депутатів.