ua en ru

Денісова звернулася до верховного комісара ООН та генсека Ради Європи щодо стану Сенцова

Денісова звернулася до верховного комісара ООН та генсека Ради Європи щодо стану Сенцова Фото: акція #FreeOlegSentsov (РБК-Україна)

Омбудсмен закликала усі правозахисні інституції вимагати від РФ звільнити Сенцова

Український омбудсмен Людмила Денісова звернулася до верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раада аль Хуссейна, генерального секретаря Ради Європи Турбьорна Янгланда та комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович щодо організації візита їхніх представників до колонії, де утримують політв'язня Олега Сенцова. Про це Денісова повідомила у Facebook.

Омбудсмен просить їх перевірити інформацію про стан Сенцова, яку сьогодні, 19 липня, їй надав адвокат політв'язня Дмитро Дінзе.

"Олега вивозили з колонії у лікарню Лабитнангі, де лікарі збиралися годувати його примусово. Що значить, зі слів адвоката, заливати ентерально великі стакани поживної суміші. Олег відмовився, але пішов з ними на компроміс і тепер вживає, як каже адвокат зі слів Олега, 3-4 ложки поживної суміші вдень", - повідомила Денісова.

Дінзе також повідомив, що Сенцов плутається у датах. У нього нещодавно була друга криза, однак він не може сказати, коли.

"Закликаю всі міжнародні правозахисні інституції звернутися до президента РФ з вимогою терміново прийняти рішення про звільнення Олега Сенцова та всіх бранців Кремля", - написала Денісова.

Денісова звернулася до верховного комісара ООН та генсека Ради Європи щодо стану Сенцова

Скріншот (facebook.com/denisovaombudsman)

Нагадаємо, сьогодні, 19 липня, Сенцова в колонії Лабитнангі відвідав адвокат Дмитро Дінзе. Він повідомив, що стан здоров’я Сенцова значно погіршився.