ua en ru

В день штурму Ради після Майдану РФ планувала висадити у Києві вертолітний десант

В день штурму Ради після Майдану РФ планувала висадити у Києві вертолітний десант Фото: Сергій Пашинський

Влада шукала переносні ракетно-зенітні комплекси для захисту головних адмінбудівель столиці

В день штурму Верховної Ради України після Майдану українські спецслужби повідомляли про наміри російського вертолітного десанту висадитись в Києві. Про це під час засідання Комітету ВРУ з питань національної безпеки і оборони заявив голова комітету Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Пам'ятаєте, коли штурмували Верховну Раду, спробували спалити?...В той самий день, щоб ви розуміли, нам по всім каналам наших спецслужб пішла інформація, що в центр Києва готується, вдумайтесь, вертолітний десант. Щоб було веселіше. Ми викликали...у нас зі всіх підрозділів, які тримали зброю в руках, було одне УДО, все. Нікого більше не було", - повідомив він.

За його словами, після надходження такої інформації влада шукала переносні ракетно-зенітні комплекси "Ігла" для захисту головних адмінбудівель столиці.

"Шукали "Ігли", шоб хоча б центр Києва - дах Кабміну і дах Адміністрації президента укріпити хоч якимись засобами ППО", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Російська Федерація в лютому 2014 року готова була йти на Київ за підтримки авіації.